Oogkliniek Noord Limburg

Ooglidcorrectie

ooglidcorrectie-900x300

Ooglidcorrectie

Het meest voorkomende ouderdomsverschijnsel aan de oogleden is het slapper worden van de huid van de bovenoogleden en wallen onder de ogen. Oogkliniek Maastricht is een centrum voor bovenooglidcorrecties, verricht onder plaatselijke verdoving volgens de plastisch chirurgische techniek. Voor een dergelijke correctie dient een aanvraag ingediend te worden bij de zorgverzekeraar voor vergoeding. In een aantal gevallen wordt deze correctie niet vergoed en bedragen de kosten voor operatie 750 euro.

De operatie van de bovenoogleden houdt in dat het teveel aan slappe huid verwijderd wordt. Bij zware, overhangende oogleden wordt ook het onderhuidse vetweefsel verwijderd. Het litteken is vrijwel onzichtbaar op de plaats van de oorspronkelijke ooglidplooi. De expertise van de oculoplastisch chirurgen van de Oogkliniek Maastricht bestaat erin om een natuurlijk verjongend effect te geven.

Correctie van hangende wenkbrauwen ( brow-ptosis) en wallen van de onderoogleden worden niet vergoed door de zorgverzekeraar maar kunnen plastisch chirurgisch gecorrigeerd worden.